Tel: 0031 614922626 | Email: ilanit@theyellowpenguin.nl

Distributeur voor duurzaam design en lifestyle producten

ZSilt

ZSilt

Duurzaam en avontuurlijk strandspeelgoed. Made in Holland.

Sprookjesachtige luchtkastelen, vliegende snavelvissen en stoere stinkende zeemonsters! Laat je fantasie de vrije loop. Het nieuwe Nederlands merk ZSILT maakt strandspeelgoed voor echte avonturiers. Gemaakt van 100% gerecyclede materialen en ontworpen door Rinke van Remortel (bekend van de Dopper-waterfles).

We love de zee

Niemand wil plastic-afval en andere rommel in zee en op het strand. Gooi (plastic-)afval daarom nooit zomaar weg. Plastic en andere waardevolle grondstoffen zijn prima te recyclen. Daarmee blijven strand en zee schoon, en kunnen we met elkaar blijven genieten van zon, zand, golven en zeewind.

Hoe ZSILT is ontstaan

Een nieuwe gebruiksstandaard aan zee
Wij vinden het een goed idee om minder (nieuw) plastic te gebruiken, en waar mogelijk plastic te vervangen door andere materialen. Tegelijkertijd is plastic voor sommige spullen zo’n handig materiaal, dat het moeilijk te vervangen is door iets anders. Dit geldt bijvoorbeeld voor strandspeelgoed. Daarom laten wij, juist met strandspeelgoed zien, dat je hiervoor prima gerecycled plastic kunt gebruiken. Zelfs als je zoals Zsilt, het allermooiste, allerleukste en allerveiligste speelgoed van de wereld wilt maken!

Iedereen bij Zsilt is dol op het strand. We zijn er opgegroeid, wonen er vlakbij of zijn er in elk geval vaak. Steeds vaker komen we op het strand spullen tegen die er helemaal niet thuis horen. Stukken touw, piepschuim, visnetten en vooral héél véél plastic afval. Gewoon in de zee gegooid of daar per ongeluk terecht gekomen. Zonde, gevaarlijk, vervuilend en niet nodig. Want een groot deel van het door ons gebruikte plastic-afval kan prima hergebruikt worden. Zeker als we het meteen na gebruik zorgvuldig scheiden en ter recycling aanbieden.

Nederland is koploper in de wereld als het gaat om het inzamelen, zorgvuldig scheiden en verwerken van plastic afval. Dit feit hebben we gekoppeld aan onze wens om samen met zo veel mogelijk strand- en zeeliefhebbers een duidelijk statement te maken tegen het plastic afval op onze stranden en zeeën. Wij vinden, dat als we met elkaar echt serieus ‘tegen’ plastic in zee zijn, we ook anders met plastic ‘aan zee’ zouden moeten omgaan. Gewoon, door kritisch te kijken naar wat we in onze strandtas stoppen, waar die spullen van gemaakt zijn, en hoe we daarin zo mogelijk verbetering kunnen brengen. We zetten daarin een eerste concrete stap door Zsilt strandspeelgoed op de markt te brengen. Gemaakt van ons eigen, Nederlands huishoudelijk plastic-afval. Geproduceerd in Nederland, met de beste kennis en expertise op dit gebied.

Iedereen die Zsilt-speelgoed koopt en/of verkoopt, weggeeft, gebruikt of promoot helpt dus mee om een nieuwe ‘gebruiksstandaard aan zee’ te realiseren. Duurzamer, schoner en leuker.

Visie & Missie

Missie
Wij ontwikkelen strandproducten die zoveel als mogelijk zijn gemaakt van gerecyclede en/of biobased materialen. De ontwerpen zijn mooi, leuk en inspirerend zodat je er niet graag afscheid van neemt. De kwaliteit is hoog zodat ze lang mee gaan. En wil je er op den duur toch vanaf, dan zijn producten van Zsilt prima te recyclen. Zsilt. Forever

Visie
Wij geloven dat een circulaire wereld de enige manier is om de aarde leefbaar te houden. Dat betekent produceren met gerecyclede en/of bio-based grondstoffen, bewuster nadenken over de aanschaf van nieuwe spullen en over het weggooien van spullen die je al hebt.

Wat betekent ZSILT voor het milieu?

Voorkomen
Met ZSILT voorkomen we vele kilo’s plastic afval. We gebruiken dat afval namelijk opnieuw als grondstof voor ons strandspeelgoed. Zo sluiten we met elkaar de plastic-keten.

Hergebruiken
Met ZSILT besparen we even zoveel kilo’s nieuwe grondstoffen (olie!) en CO2, omdat we geen nieuw plastic hoeven te maken. We vervuilen de aarde dus echt minder.

Bewijs!
Met ZSILT bewijzen we dat het gewoon kàn, plastic verpakkingen recyclen tot de allermooiste, allerleukste strandspullen van de wereld. Gewoon… in Nederland!

Dutch Design

Bijzondere Nederlandse designers bedenken en ontwerpen onze strandspullen. Rinke van Remortel (bekend als designer van de Dopper-fles), ontwerpt ons speelgoed. Hij maakt het extra mooi en zo verrassend om mee te spelen, dat je het nooit meer weg gooit.

Made in Holland

Alle producten van Zsilt worden gemaakt in Nederland. Zo hebben we directe controle over de kwaliteit en hoeven we geen vervuilende vrachtschepen te gebruiken om onze producten uit het buitenland te vervoeren.